Telescopen voor ieder budget

Telescopen zijn niet per definitie duur, wel hebben ze meer mogelijkheden en een hogere kwaliteit naarmate de prijs stijgt. Je hebt vast al wel een budget in gedachten. Hieronder staan zes tips voor ieder budget met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo krijg je het meeste waar voor je geld!

Tot €120

Ben je op zoek naar een telescoop en wil je er (nog) niet te veel geld aan uitgeven? Omdat je een beginner bent, of omdat je graag een telescoop cadeau wilt doen aan je partner of kind? Of wil je eerst kijken of de wereld van astronomie wat voor je is? Frank's tip voor een dergelijke telescoop is de Bresser Stellar 60-800. Deze lichtgewicht refractor-telescoop wordt geleverd met maar liefst twee oculairs en een Red Dot finder. Hierdoor hoeven er niet meteen extra accessoires aangeschaft te worden en kun je dus meteen aan de slag met dit instapmodel.

  1. Bekijk hier de Bresser Stellar 60-800

Van €120 tot €200

Ben je niet op zoek naar een echte beginnerstelescoop of een echte budget-telescoop? Wil je liever een iets geavanceerdere telescoop? Dan zit je in de prijscategorie van € 120 tot € 200 goed. Ook in deze categorie hebben we natuurlijk een tip voor je, namelijk de Bresser Jupiter 70/700. Vergeleken met een lagere prijsklasse, krijg je voor dit budget een iets uitgebreidere telescoop met meer accessoires. Zo ontvang je onder andere drie oculairs en een sterke optiek. Met het bijgeleverde omkeeroculair kun je deze refractor-telescoop zelfs voor landobservaties gebruiken.

  1. Bekijk hier de Bresser Jupiter 70/700

Van €200 tot €500

Zoek je een iets geavanceerdere telescoop die toch heel gebruiksvriendelijk is? En ben je op zoek naar een telescoop met bijbehorende kwaliteiten in de prijsrange tussen de € 200 en € 500? Dan zijn we ervan overtuigd dat we de ideale match voor jou hebben gevonden. We willen je graag de Meade StarNavigator 114 mm aanbevelen. Deze reflector-telescoop heeft een hoogwaardige coating, waardoor het beeld zeer helder en scherp is. Met de twee bijgeleverde oculairs bepaal je zelf de vergroting en tot slot helpt het GoTo-systeem je met het lokaliseren van een gewenst hemellichaam.

  1. Bekijk hier de Meade StarNavigator 114 mm

Van €500 tot €800

Ben je op zoek naar een behoorlijk geavanceerde telescoop waarmee je de planeten en deep sky-objecten kunt observeren, maar heb je niet een heel hoog budget? Frank's tip voor een geavanceerde telescoop in deze prijsklasse is de Bresser Messier NT-150L/1200 met EXOS2. Deze reflector-telescoop heeft een EXOS2-montering, dankzij dit statief is hij zeer stevig en stabiel. Bovendien heeft de Bresser Messier NT-150L/1200 hoogwaardige optiek. Vanwege het stevige statief en goede optiek, blijft het beeld van de telescoop zeer helder en constant.

  1. Bekijk hier de Bresser Messier NT-150L/1200 met EXOS2

Vanaf €800 tot €2000

Ben je op zoek naar een high end-model telescoop uit de op één-na-hoogste prijsklasse? En heb je al veel ervaring met astronomie en wil je een telescoop met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ook in deze categorie hebben we de beste telescoop voor je gevonden. Wij adviseren je de Celestron NexStar 6SE (2017). Deze catadioptrische telescoop is een alleskunner en beschikt over intelligente functies. Dankzij het omkeeroculair kun je hem zelfs gebruiken voor aardse observaties. Het GoTo-systeem met 40.000 objecten en de volgmotor vergemakkelijken bovendien het vinden en volgen van hemellichamen.

  1. Bekijk hier de Celestron NexStar 6SE (2017)

€2000 en hoger

Tot slot bieden we high-end telescopen uit de hoogste prijsklasse aan. Deze categorie bevat telescopen van €2000 en hoger. Als jij op zoek bent naar een betrouwbare telescoop van de allerhoogste kwaliteit, dan raden we je de Celestron CPC 925 XLT catadioptrische telescoop aan. Deze is uitgerust met een interne GPS-ontvanger die jouw exacte locatie bepaalt. De GoTo-technologie kan 40.000 objecten voor je lokaliseren. De volgmotor heeft drie volgsnelheden, waardoor astrofotografie mogelijk is. De Celestron CPC 925 XLT is tot slot een zware en stevige telescoop, wat een hoogwaardige beeldkwaliteit waarborgt.

  1. Bekijk hier de Celestron CPC 925 XLT