Schiet adembenemende beelden

De techniek brengt ons steeds verder en astrofotografie levert wonderlijke beelden van het universum op. Met een telescoop en een camera kun je vandaag de dag prachtige plaatjes schieten die je familie en bekenden versteld zullen laten staan. Om de kunst van de astrofotografie onder de knie te krijgen zul je veel moeten oefenen. Hieronder staan onze top drie telescopen waarmee je het heelal kunt fotograferen, een basismodel, een middenklassemodel en een high end-model.

Basismodel

Het heelal is groter en indrukwekkender dan je met woorden kunt omschrijven. Wil je je niet alleen bezighouden met het bekijken van hemellichamen en wil je deze indrukwekkende observaties ook graag vastleggen op foto's? Als je nog niet zo'n bekwame astronoom bent, dan raden we je aan om voor een basismodel te gaan. Frank's tip is de Meade StarNavigator Maksutov 90 mm catadioptrische telescoop. Deze relatief goedkope telescoop is compact en makkelijk mee te nemen op locatie. Het GoTo-systeem heeft 30.000 voorgeprogrammeerde hemellichamen.

  1. Bekijk hier de Meade StarNavigator Maksutov 90 mm

Middenklassemodel

Heb je al enige ervaring met astronomie en wil je met een telescoop ook graag astrofotografie gaan uitoefenen? Dan kun je voor het middenklassemodel gaan, Frank's tip voor een middenklassemodel is de Celestron NexStar Evolution 6. Dit is een catadioptrische telescoop met een Schmidt-Cassegrain lens, hierdoor heb je gegarandeerd scherp en helder zicht. Naast GoTo-technologie en een volgmotor is deze telescoop voorzien van WiFi. Als je de Skyportal-app van Celestron hebt gedownload op je telefoon of tablet kun je deze gebruiken via de WiFi, zo bestuur je eenvoudig de telescoop via de app. Speciaal voor astrofotografie is de Celestron NexStar Evolution 6 voorzien van een aansluitpunt voor een DSLR-camera.

  1. Bekijk hier de Celestron NexStar Evolution 6

High end-model

Als je nou al veel ervaring hebt in de astronomie en je wilt graag al jouw prachtige en indrukwekkende observaties vastleggen, dan kun je het beste kiezen voor een high end-model voor astrofotografie. Frank's tip voor een geavanceerd model is de Celestron NexStar Evolution StarSense 8" HD catadioptrische telescoop. We raden deze telescoop aan omdat hij voorzien is van Celestrons gepatenteerde StarSense-technologie. Dankzij StarSense is de telescoop zeer accuraat uit te lijnen en makkelijk bedienbaar. Bovendien heeft de telescoop een ingebouwde WiFi-functie, zodat je een smartphone of tablet kunt koppelen aan de telescoop. Als je de SkyPortal app downloadt, kun je via deze app de telescoop bedienen.

  1. Bekijk hier de Celestron NexStar Evolution StarSense 8" HD