Jij bepaalt wat je wilt zien

In het heelal zijn veel verschillende objecten te vinden om te observeren. Zo heb je bijvoorbeeld planeten dichtbij en ver weg staan. Iedere telescoop heeft zo zijn eigen specialiteit. In de onderstaande Frank's tips vind je de aanbevelingen voor verschillende observatiemogelijkheden. Zo hoef je niet lang te zoeken voordat je de maan of planeten kunt observeren!

Maan

Heb je nog niet veel ervaring als astronoom en wil je gewoon graag de maan eens van dichtbij zien? Dan heb je niet een heel geavanceerde telescoop nodig. De maan staat relatief dichtbij en is met een refractor-telescoop goed zichtbaar. Frank's tip is de Bresser Jupiter 70/700 refractor-telescoop. Bij deze telescoop worden namelijk meerdere accessoires bijgeleverd. Zo krijg je drie verschillende oculairs. Bovendien wordt een maankaart bijgeleverd, op deze kaart vind je informatie over het maanlandschap. Met deze telescoop bekijk je met gemak de bergen, kraters en zeeën en op de maan.

  1. Bekijk hier de Bresser Jupiter 70/700

Maan en dichtbijstaande planeten

Wil je naast de maan ook nog graag een aantal dichtbijstaande planeten zoals Jupiter en Saturnus observeren? Voor een telescoop met zulke kwaliteiten hebben wij natuurlijk ook een goede tip, namelijk de Bresser Messier AR 90/900 met EXOS1. Deze refractor-telescoop is lichtgewicht en daarom kun je hem makkelijk meenemen op locatie. Er worden verschillende accessoires meegeleverd die het waarnemen voor jou vergemakkelijken, zoals een finderscope en zwaluwstaart. Verder ontvang je een planisfeer, dit is een kaart die aangeeft waar hemellichamen zich bevinden in de tijd van het jaar.

  1. Bekijk hier de Bresser Messier AR 90/900 met EXOS1

Planeten en nevel

Wil je graag alle planeten goed kunnen bekijken, dan heb je een redelijk geavanceerde telescoop nodig. We hebben de telescoop met de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor je uitgezocht. Frank's tip voor een catadioptrische telescoop die alle planeten en nevels kan bekijken, is de Celestron NexStar 6SE (2017). De NexStar 6SE is uitgevoerd met een GoTo-systeem en volgmotor, hierdoor kunnen 40.000 objecten automatisch gevonden en gevolgd worden. Bovendien is het een stevige telescoop die niet al te zwaar is, zodat je hem makkelijk meeneemt op locatie.

  1. Bekijk hier de Celestron NexStar 6SE (2017)

Deep sky

Wil je naast alle planeten ook nevels goed kunnen bestuderen? Dan heb je een high end-model telescoop nodig. Bij ons ben je ook aan het juiste adres voor de high end-telescoop met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Frank's tip voor een telescoop die geschikt is voor Deep Sky-objecten is de Meade LX90-ACF 8 inch catadioptrische telescoop. Deze telescoop beschikt onder andere over Meades Advanced Coma Free optiek, waardoor het beeld van hoogwaardige kwaliteit is. Bovendien krijg je een uitgebreid GoTo-systeem en de optie voor een audiotour bij hemellichamen.

  1. Bekijk hier de Meade LX90-ACF 8 inch