Telescoopmerken

Hoogwaardige kwaliteit

Lees meer Lees minder

Bekijk de laatste reviews

Lees de ervaringen van onze klanten.

National Geographic 114/900 spiegeltelescoop

4 jul. 2020
“Ik ben sinds Mei in het bezit van een National geographic spiegeltelescoop f900mm D114mm Ik ben zeer tevreden over de prestaties van dit product. De maan met barlowlens en oculair 4mm 280x loepzuiver beeld, de planeten zijn op dit moment nog niet zichtbaar maar dat belooft wat afgaande op de ervaringen met de maan. Deepsky objecten heb ik al wel een gedaan namelijk de ringnevel op 36 x zie je al een ronde nevel en op 100x zie je al de opening waaraan de ringnevel zijn naam dankt.Ik wil tot slot ook nog een paar tips geven. Bij het waarnemen van nevels moet men perifeer waarnemen d.w.z.men kijkt als men de nevel in beeld heeft niet recht in de nevel maar een beetje naar de zijkant in de zijkant van je ogen zitten veel lichtgevoeliger cellen in je ogen,het vereist enige oefening maar meer details worden zichtbaar. Gebruik een niet te sterke vergroting begin laag en wissel oculairen naar sterker bv100x. Ik ben nu bezig bijgeleverde oculairen te vervangen door originele Bresser oculairen en dan haal je helemaal het beste uit deze telescoop.Een minpuntje vind ik het statief dat had i.p.v. azimutaal equatoriaal moeten zijn. Hiermee ben ik ook al bezig ,ik ben nog al handig om deze telescoop op een Bresser equatoriaal statief te plaatsen want dat verdient deze telescoop een fantastisch product. Nog iets ik las in een review dat het beeld niet scherp was het is mogelijk dat die telescoop gecollimeerd dient te worden dan is dat probleem opgelost”
National Geographic 114/900 spiegeltelescoop

Bresser Venus 76/700 AZ - carbon design Spiegeltelescoop

18 jun. 2020
“is goed,lees hier van een flut ding en zo,maar dit is een ding ver onder de gemiddelde prijsklasse,dus,je moet er nu ook geen wonderen van verwachten,maar ik vind hem goed voor zijn prijs,eens je hem onder de knie krijgt is het best ok en zeken geen flut ding,maar iemand die er veel van verwacht gaat beter in de duurdere prijsklasse”
Bresser Venus 76/700 AZ - carbon design Spiegeltelescoop

Celestron NexImage Solar System Imager

31 mei 2020
“Zeer gebruiksvriendelijk en simpele camera. Geeft zeer mooie beelden maan en planeten. Zeer tevreden aanrader voor beginners ”
Celestron NexImage Solar System Imager