Frank's tip: vind de telescoop die bij jou past

Wellicht heb je al een idee over het budget dat je wilt uitgeven aan een telescoop of over wat je precies wilt observeren met een telescoop. Op deze pagina's vind je onze tips voor welke telescoop geschikt is voor welk doeleinde. Ook vind je tips voor een telescoop gezien het budget of gezien het niveau van de astronoom. Dankzij Frank's tip hoef jij niet meer eindeloos te zoeken naar de perfecte telescoop, wij hebben deze al voor je uitgezocht!

Expertise

Of je er nou alleen nog maar over gedroomd hebt en nog nooit een telescoop van dichtbij hebt gezien, of dat je al een echte expert in astronomie bent: voor iedereen hebben wij een passende telescoop waar je jarenlang plezier mee gaat beleven. We hebben onze Frank’s tips onderverdeeld in de mate van expertise: kind, beginner, gevorderde en expert. We denken dat jij hierdoor de beste telescoop kunt kiezen.

  1. Bekijk hier Frank's tip voor alle verschillende niveaus

Observatie

Elk type telescoop is geschikt voor andere doeleinden, daarom hebben we een onderverdeling gemaakt per gewenste observatie. We geven een Frank’s tip voor vier verschillende observaties, namelijk maan, maan en planeten, planeten en nevels en deep sky-observaties.

  1. Bekijk hier Frank's tip voor telescopen per gewenste observatie

Budget

Telescopen kunnen behoorlijk kostbaar zijn, daarom hebben we een onderverdeling gemaakt in bepaalde prijsklassen. We geven een Frank’s tip voor zes verschillende klassen.

  1. Bekijk hier Frank's tip voor telescopen voor ieder budget

Astrofotografie

Wil je niet alleen naar sterren kijken? Wil je een stapje verder gaan en er ook op een later tijdstip nog naar kunnen kijken? Dan kun je natuurlijk je camera met een telescoop verbinden, zodat je scherpe foto’s kunt maken van sterrenconstellaties die verder in het universum liggen. We geven je graag tips over welke telescopen erg geschikt zijn voor astrofotografie. Het is natuurlijk ook ideaal om te weten welke accessoires je nodig hebt voor astrofotografie, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder kun je de Frank’s tip vinden voor de volgende categorieën: basismodel, middenklassemodel, high end-model en accessoires.

  1. Bekijk hier Frank's tip voor astrofotografie