Telescopen voor ieder niveau

Zoals bij iedere vaardigheid begin je als beginner en krijg je steeds meer kennis en expertise op dat gebied. Dit geldt ook voor astronomie. Het kan best zijn dat je als beginner overweldigd wordt door de ruime keus aan telescopen. Als gevorderde wil je een net iets geavanceerdere telescoop, maar wel één die je nog kunt begrijpen. Een expert astronoom heeft vaak behoefte aan een ver ontwikkelde telescoop met handige snufjes. Om al deze verschillende niveaus op weg te helpen, hebben we hieronder drie telescopen staan. Eén voor elk niveau: zo hoef je niet langer door te zoeken en ben je verzekerd van een telescoop die bij jou past.

Kinderen

Niet alleen voor volwassenen is het heelal een wonderbaarlijk fenomeen, ook voor kinderen is astronomie een geschikte hobby. Voor kinderen zijn er speciale kindertelescopen. Deze zijn eenvoudig te bedienen en niet al te duur. Bovendien kunnen kindertelescopen goed tegen een stootje. De Frank's tip voor beste kindertelescoop is de Celestron Astromaster 70 AZ. Omdat deze telescoop makkelijk op te zetten en te bedienen is, is deze uitermate geschikt voor kinderen.

  1. Bekijk hier de Celestron AstroMaster 70AZ

Beginner

Stel, het speelt al lang door je hoofd en eindelijk heb je het besluit genomen: je gaat sterren kijken! Of stel dat je een telescoop cadeau wilt geven aan je partner of kind waar hij of zij jarenlang plezier van zal hebben. Frank heeft de juiste tip voor jou. Als beginnerstelescoop raden we de National Geographic 70/350 aan, omdat dit een redelijk handzaam model is en geleverd wordt met kompas en GoTo-systeem. Tevens worden er diverse accessoires meegeleverd die je op weg helpen een astronoom te worden.

  1. Bekijk hier de National Geographic 70/350

Gevorderde

Je bent al een tijd aan het sterren kijken en je bent toe aan een volgende stap. Of je had vroeger astronomie als hobby en je wilt deze oude hobby graag weer oppakken, maar je bent nog steeds behoorlijk gevorderd als hobby-astronoom. Wij raden je aan om dan voor een telescoop te gaan die jou als gevorderde astronoom meer kan bieden, zoals de Celestron NexStar 130 SLT. Deze telescoop is zeer geschikt voor astrofotografie en het GoTo-systeem beschikt over SkyAlign-technologie.

  1. Bekijk hier de Celestron NexStar 130SLT

Expert

Heb je nou al jarenlange ervaring met telescopen? Of zoek je meer uitdaging en wil je daarvoor een geavanceerde telescoop aanschaffen? Bij Frank ben je als expert aan het juiste adres als je op zoek bent naar een telescoop wilt die jou als astronoom veel kan bieden. Met de Meade ETX-125 Observer til jij je astronomiehobby naar een hoger niveau! Deze raden wij aan omdat dit een geavanceerde telescoop is die uitgevoerd is met een Ultra High Transmission Coating en een AudioStar-systeem.

  1. Bekijk hier de Meade ETX-125 Observer