Op zoek naar een telescoop? Wij geven je advies!

Het vinden van de perfecte telescoop is lastig. Er komen veel onbekende begrippen bij kijken en er zijn tal van eigenschappen die jouw observaties allemaal op hun eigen manier beïnvloeden. Om jou op weg te helpen in de wereld van de astronomie hebben wij deze informatie- en adviespagina gemaakt. Hier vind je informatie en tips die erg goed van pas kunnen komen!

Frank's tip: de keuze van de expert

In deze webshop van Frank vind je een groot aanbod aan telescopen en accessoires. Het kan dus best zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Frank's tip adviseert iedere astronoom een geschikte telescoop, voor elk niveau hebben we een gepast advies. Wil je liever tips over welke telescoop je nodig hebt om de maan of planeten het best te kunnen zien? Ook hier hebben we aan gedacht. Verder geven we tips over welke telescoop het maximale uit je budget haalt en welke telescoop bij jou past als je aan astrofotografie wilt doen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding en de verschillende telescooptypen. Zo zul je gemakkelijk en snel bij de perfecte telescoop uitkomen!

  1. Bekijk Frank's tip

Uitleg over de telescoop

Wanneer je een telescoop wilt kopen, is het wel belangrijk dat je een telescoop vindt die precies aan je wensen voldoet. Dat is logisch. Maar hoe weet je nu welke telescoop bij jou past? Daar helpen wij je graag een handje bij. Op deze informatiepagina leiden wij jou langs de vragen die komen kijken bij het aanschaffen van de juiste telescoop. Zo geven we je informatie over de verschillende typen telescopen, zoals de refractor-, reflector- en catadioptrische telescoop. Na het lezen van deze informatiepagina weet je bovendien welke telescoop geschikt is voor het observeren van bijvoorbeeld de maan of planeten. Kortom, wij maken jou wegwijs in de wereld van telescopen zodat jij straks gelijk aan de slag kunt met je nieuwe telescoop!

  1. Lees hier alles wat je moet weten over telescopen

Tips voor de beginnende astronoom

Astronomie is een uitdagende hobby die veel oefening en geduld vereist. Voor een beginnende astronoom is het observeren van de maan al een indrukwekkende bezigheid, terwijl een expert zich kan toeleggen op astrofotografie. Op deze pagina informeren we je over telescopen en geven we tips voor beginnende astronomen. Niet alleen de telescoop zelf is van belang voor jouw nieuwe hobby, ook andere aspecten zoals weersomstandigheden bepalen de kwaliteit van jouw observaties. Na het lezen over verschillende factoren die je observatie beïnvloeden, weet jij van de hoed en de rand en ben jij klaar om een expert te worden!

  1. Lees hier tips voor de beginnende astronoom